top of page
Search

In een oogwenk

Plots, in een oogwenk, zijn we 6 maanden verder.

Een half jaar na onze emigratie.

Nauwelijks 2 weken voor de eindejaarsfeesten!

Hoe snel de tijd voorbij gaat, alsof het een zucht is.


Dank je wel voor de vele WhatsApps en e-mails, ook met foto’s en recensies van De Pastorie. Het doet ons bijzonder veel deugd dat Ruben en Florian het restaurant zo goed verder laten groeien en jullie nog meer laten genieten! En ja, Florian geeft jullie persoonlijke berichten ook door aan ons ;)

Mea culpa, ik hield gedurende deze laatste maanden geen contact.

Eigenlijk was er ook niet zo heel veel te vertellen. Niks “speciaal”. Alsof het emigreren "an sich" niet speciaal genoeg is :)

De opstart van ons bedrijf, administratie die bij immigratie en ondernemen hoort en een intense periode van verbouwingen.

Intussen startten reeds een aantal mooie projecten voor ons beiden, elk in ons vakgebied.

Zelfs onze website krijgt stilaan vorm, oordeel alvast : www.fincapopoli.com . Nog even "under construction" om lay out en tekst nog wat te verfijnen.

Jullie feed-back is zeker welkom, dat helpt om hem nog beter te maken! Het is de eerste keer dat ik me riskeer aan die uitdaging, ik kan nog veel leren. Gelukkig ;)


Je zal op onze website ook lezen dat wij géén B&B uitbaten en enkel op afspraak en reservatie werken.

Het was best verrassend toen we bezoek ontvingen van onbekenden, midden in onze werken. Vandaar, als je in de buurt bent en even wil afspreken : laat ons op voorhand iets weten, zo kunnen we proberen om ons vrij te maken.


Toch wel speciaal, allemaal ;)

Kamperen, dat deden we ook.

De eerste week van de verbouwingen woonden we op de benedenverdieping en in onze buitenkeuken. Toen, ja, net dan, beslisten de weergoden om ons uit te dagen. Een aantal dagen met strakke wind en veel regen. Behoorlijk koud (onze temperatuurgevoeligheid is intussen aangepast naar Spaanse normen ;) ) en een pittige verkoudheid tot gevolg. Even “en panne” Niet alles is rozengeur :)

Alweer waren we gezegend door dierbare vrienden die hun appartement in bruikleen gaven om die korte periode te overbruggen. En toen klaarde de hemel op!

Uiteraard hadden de verbouwingen wel wat meer voeten in de aarde dan deze korte omschrijving.

Vlotjes wel en strak georganiseerd. Een aantal oprispingen, maar niks wat onoverkomelijk is.

Generalisatie is naar mijn mening nooit goed, doch wijst onze ervaring intussen op voorzichtigheid. We leerden dat de echte ondernemende Spanjaarden bijzonder correct zijn. Met hen geen enkel probleem gehad. Een aantal immigranten uit gekende contrijen die hier aannemerswerken uitvoeren daarentegen… Stevige oprisping.

Je gaat er van uit dat de communicatie in eigen taal een pak beter zal verlopen en de Belgische standaard gekend is. Dat overtuigde ons om snel te kunnen handelen. Niks is minder waar. Opportunisme, arrogantie, valse beloften,… kortom een ervaring die ik kan afraden. Ze zijn niet allemaal over dezelfde kam te scheren maar toch Een goede les voor mijn werk. Zo kan ik mijn klanten nog beter begeleiden.

We kiezen vanaf nu dan ook om uitsluitend met Spanjaarden te werken, the real deal! In tegenstelling tot het algemeen gedachtengoed: Steeds correct op afspraak, vriendelijk, kennis van hun vakgebied en kwaliteit ! Een plezier!

Professionaliteit en focus, het komt altijd terug.


De eindmeet is in zicht. Afwerkingen en inrichting.

We tellen nog 2 dagen af naar Pascals nieuw fornuis. Dé nieuwe speeltuin zal dan echt klaar zijn!

We zullen al snel onze testsessies organiseren om jullie vanaf maart te verwennen zoals we nooit eerder deden.

Echt bij ons thuis, in Finca Popoli!

Spannend ;)


We wensen jou en je dierbaren alvast een hartverwarmend eindejaar, omringd door mensen die je gelukkig maken!

Geniet! Want plots, in een oogwenk, ben je alweer een jaar verder.

We lezen, horen of zien elkaar zeker in 2023!


Alle liefs,

Pascal & Caroline


Ter info: onze Belgische telefoonnummers en e-mailadressen zijn niet langer in gebruik.

De juiste contactgegevens zijn vanaf heden:

Pascal : pascal@fincapopoli.com - M: 0034 674 219 738

Caroline : caroline@fincapopoli.com - M: 0034 674 254 326


29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page