top of page
Zoeken
  • Popoli

Feliz 2024! Gelukkig nieuwjaar !

Hola!

Het is schandalig lang geleden dat ik jullie nog een update zond van ons wedervaren in Spanje.

Ik had -dacht ik- niets spectaculair te melden.

Wat gebeurde er intussen allemaal ?

Niks en heel wat. Afhankelijk hoe je het bekijkt...Private Dining @ Finca Popoli

Vele gezelschappen kwamen genieten van Pascals gerechten. Zoals steeds, heel intiem en persoonlijk, bij ons thuis, in Finca Popoli. Privé en exclusief.

Aangepaste lokale wijnen en Pascals uitgelezen menu’s. 

Een heel fijne mix van lokale Spanjaarden, vakantiegangers en vaste verblijvers.

Keer op keer heel fijne momenten ! 

En de zoektocht naar de lokale wijnen? Boeiend! Zoveel wijnmakers hier dichtbij!    Wie zoekt die vindt, verrassingen volop.
Pascal on the road

Met al zijn kennis mocht hij het afgelopen jaar menig restaurant begeleiden om hun culinaire zaken op punt te zetten.

Door personeelsproblemen, onvoldoende kennis, een koppige chef, verloren focus… komen restauranteigenaren bij Pascal terecht. Hands on analyseert hij waar het echte probleem zit en zorgt hij voor de nodige begeleiding en advies. 

Een extern paar ogen en handen maken echt wel het verschil ! Met recht en rede trots op zijn discrete aanpak en realisaties.

Thuis @ Finca PopoliWe oogstten een overdonderende lading olijven, persten en bottelden onze « virgen extra » olijfolie. Onze delicate biologische olie, zacht en smaakvol, is dit jaar een topper! 

Eveneens onze oogst membrillos (kweeperen) en mandarijnen waren dusdanig royaal dat gelei, confituur en likeur ook door de keuken moest.

We verkopen onze huisgemaakte produkten in Finca Popoli. Als vakantiesouvenir, ook al houden de meesten het voor zichzelf. 

Genieten is nog steeds ons uithangbord.


Caroline als aankoopmakelaar

Intussen ben ik vaste klant bij de notaris- en advocatenkantoren om mijn klanten te begeleiden bij de aankoop van hun droompand. Ze komen hier om te ondernemen, investeren of wonen. Het is een oprecht plezier om die gelukkige gezichten te zien en hen te begeleiden doorheen dit proces. 

Het samenwerken met de juiste partners is belangrijk, het is schrijnend welke verhalen sommigen meemaken. Zoals lieve klanten in goed vertrouwen een contract tekenden bij een verkoopmakelaar, welk geenszins strookte met een « good practice ».


Het gebeurt hier echt nog dagelijks, ongehoord en onbegrijpelijk ! Sommigen geraken er echt mee weg, met deze vorm van oplichting. Klanten komen bij mij terecht voor hulp en een oplossing.

Ook al is het veel makkelijker als ze voor het ondertekenen van een contract met mij samenwerken, het weerhoudt me niet om nadien ook ondersteuning te bieden en oplossingen te zoeken.

Mijn job als aankoopmakelaar is hard nodig, helaas. Het eindresultaat en de persoonlijke samenwerking is waarom ik het zo graag doe.


En dan besliste ik ook nog om mijn API (Spaanse BIV) te halen. Want mijn persoonlijk perfectionisme eist echt wel dat ik evenveel weet als de verkoopmakelaars hier, liefst meer :p  Helemaal gek wat ze je proberen verkopen als waarheid. Het attest is sinds oktober  ‘23 verplicht maar velen verzaken eraan.

Het studeren en dan nog in het Spaans valt zwaarder dan ik dacht maar beetje bij beetje lukt het zeker! Ik hou jullie op de hoogte ;)Toch maar meer ...

Als ik het zo beschrijf, merk ik dat er nog zo veel meer te vertellen is. Dus toch een reden om frequenter te schrijven.

Naast het werk hebben we natuurlijk ook een privé leven wat rijker is dan we ooit konden denken. Daarover meer in een volgende post ;)


We wensen jullie in 2024 een jaar vol dolle avonturen, heel veel geluk en een sprankelende gezondheid!


We kijken er naar uit jullie bij ons, in Finca Popoli of ergens on the road te ontmoeten! 

Contacteer ons als je meer informatie wil over onze werkzaamheden. 

Zoals steeds helpen we jullie heel graag! 


Geniet! 

Vele groeten vanop onze berg in Bolulla, 

Pascal & Caroline

771 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page